Ansiktet

Jojobaolja ansikte skyddar mot torrhet

jojobaolja bra för ansikteEftersom jojobaolja är ett flytande vax som liknar talget som finns i mänsklig hud fungerar det utmärkt som naturlig hudvård. Tvål och majoriteten av andra ansiktsrengöringsmedel tar bort talg från huden. Eftersom talg produceras för att hålla huden mjuk och för att skydda mot uttorkning kan man få torr hud om det inte finns tillräckliga nivåer. När huden är uttorkad är den extra känslig för bakterier och retande ämnen som kan leda till dermatit. Med jojobaolja hudvård kan hudens fukt förseglas och oljan skapar även en effektiv barriär mot yttre faktorer. Eftersom jojobaolja är strukturellt likt den utsöndring som talgkörtlarna i huden producerar påverkar den huden på ett naturligt sätt. Den är så pass mild och välgörande att den kan användas för att läka hud som har fått solskador.
 

 

Jojobaolja hudvård för fet hud

Det går även att använda jojobaolja ansikte om man har fet hud. Torr hud orsakas av att det inte finns tillräckligt mycket talg närvarande, medan fet hud orsakas av överaktiva talgkörtlar. Fet hud är ofta problematiskt eftersom den snabbt kan samla på sig smuts från omgivningen och därför måste man tvätta sig ofta. Det kan även leda till problem som dermatit och acne. Även om det kanske verkar kontraproduktivt att använda olja på fet hud kan jojobaolja hudvård hjälpa. Eftersom jojobaolja ger huden en optimal fuktnivå samt lägger sig likt ett skyddande skikt producerar talgkörtlarna mindre talg. Det går därför att använda jojobaolja hudvård oavsett vilken typ av hud man har.
 

Så här hjälper jojobaolja acne

Acne är ett problem som många ungdomar lider av. Det uppstår genom att talgkörtelns aktivitet ökas på grund av de hormonförändringar som sker under puberteten. Många gånger kan dock problemet kvarstå när man har blivit vuxen och en del får även så kallad vuxenacne. Ett överskott av talgproduktion kan starta problemet, men acne utvecklas även när hårsäckarna blockeras av talg, keratin och döda hudceller. Jojobaolja ansikte hjälper eftersom det rengör på djupet, för oljan är i flytande form och kan därför penetrera djupt ner i hårsäcken. Där upplöser den allt överflödigt talg och hjälper till att få loss det som har fastnat i hårsäcken. Dessutom lindrar jojobaolja acne tack vare sina antibakteriella egenskaper som kontrollerar bakterietillväxten i hårsäcken. Det är även antiinflammatoriskt och lugnar irriterad hud. Använder man oljan regelbundet motverkar jojobaolja finnar och dålig hy, samtidigt som den reparerar de skador som kan ha uppstått på hudens yttre skikt på grund av acne.
 

Att använda jojobaolja ansikte

Det är viktigt att välja naturlig och ren jojobaolja när man ska använda den i ansiktet. Att välja ekomärkt olja är också en bra idé, för är jojobaolja ekologisk innehåller den garanterat inte några tillsatser. Olika tillsatser som finns i vanliga hudvårdsprodukter kan irritera huden och leda till olika hudproblem. Är jojobaolja ekologisk har den dessutom odlats utan farliga miljögifter som kan påverka huden negativt.

Det är mycket enkelt att komma igång med jojobaolja hudrengöring. Häll några droppar på handflatan och applicera direkt på huden. Massera in den genom små uppåtgående cirkelrörelser. Använder du jojobaoljan som hudrengöring kan du sedan torka bort smuts och överflödig olja med hjälp av bomull eller en handduk. Avsluta med att tvätta ansiktet i ljummet vatten. Ska du använda jojobaolja ansikte för att återfukta ska du alltid börja med att tvätta och torka av ansiktet. Applicera sedan oljan och låt huden absorbera den till fullo. För att få en mer djupgående återfuktning kan du göra en längre behandling. Värm upp lite jojobaolja, tvätta av ansiktet och massera in oljan. Lämna den över natten och vakna upp till mjuk, följsam och ren hud.